02-02-07

EerZUCHT

Een beetje fantasie...

 

Mmmm... Diep in-en uitademen, zei de yoga-instructrice. Daar lagen ze, allemaal, één voor één, hun oefeningen te maken om te ontstressen. Niet dat iedereen er even goed in slaagde. Lien zat te veel met haar gedachten elders, ze was wat aan het piekeren over de gebeurtenissen rondom haar.

Geen zuchtje wind die haar tegenhield om er te geraken. Er zou een tornado nodig zijn om haar te stoppen, wat zeg ik, een tornado is zelfs nog miniem! Tegenwoordig laaide de wind wel 100 km per uur, maar Lien scheen er niets van te merken. Ze was te veel geconcentreerd om haar doel te bereiken, de eindmeet.

"Ja, en adem nu in en uit, je drijft nu weg op een wolkje, ja, je bent goed bezig... Beeld je in dat je op een zonnig eiland ligt, en je ledematen worden zwaaaaaaaaaar, en je voelt alles maar zwaarder worden en je kan niets meer bewegen."

Ze kon niet meer. Al die relaxatie-oefeningen, waar was dat goed voor? Pure tijdverspilling! Als je dat in Lean-thinking omzet, is je winst waarschijnlijk miniem. Dat is wachten ja, wachten op resultaat!

Nee dus, de yogalessen waren dus duidelijk geen middel om betere resultaten te behalen. Maar wat dan wel? Werken totdat ze erbij neerviel? Nee, nee.. Er moest een andere manier zijn. Een duivel leek haar wel te kwellen.. Werken zal je, werken zal je totdat je erbij neervalt. Terwijl het engeltje in haar hoofd zei: Maar Lien toch, neem toch wat ontspanning, je werkt te hard.

Resultaat: een hoofd vol tegenstrijdige gedachten. De engel en de duivel vechtten hun strijd uit, en voor een keer won de slechte, de duivel dus. "Pfffff", ze zuchtte alle negatieve energie eruit. Was ze nu eindelijk zen? Hopelijk waren Yin en Yang nu eindelijk in evenwicht.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Back to reality

Einde examens dus. En Lien is precies in een zwart gat gevallen voor het moment. Ze heeft eens niet veel te doen! Alles traag, op het gemak. Gelukkig mag ze bijna haar koffers pakken. Ze zou het niet volhouden zo. Het lijkt wel een absolute leegte.

Vanmorgen genoot ze van een warme chocomelk met slagroom en chocolade :-). Mmmm. Dat was nu pas eens chocomelk van de bovenste plank. Veel beter dan die in de boot naar Londen, alleszins.

Starend door het raam zag ze iemand voorbijfietsen. Heuh is dat nu Steven? schoot het door haar hoofd. Enja, ze bleek toch nog geen spoken te zien.

In het café was er nochtans genoeg entertainment, zoals Mastermind waarbij Steffi een beetje helderziend was. :p Vingersgewijs werden de stappen van "In Zaïre" uitgelegd. Jaja.. en toen ging iedereen zijn eigen weg.

Duidelijk tijd dat het vakantie is, want iedereens hersens slaan op hol:-).

 

00:03 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.