02-03-07

Cheeseburger subversive

Gisterenavond was er "Cheeseburger subversive", dat toneel in mijn vorige school. En ben ik toch maar eventjes blij dat ik ben gaan kijken. Ik was er samen met Lore, en we hebben heel wat afgelachen samen.

Ten eerste omdat Lore mee was en we goed overeen komen. Ten tweede omdat het een goed toneelstuk was natuurlijk, met mensen die stuk voor stuk goed acteerden. Het was zeker en vast zijn geld waard. Respect!!!

Het verhaal ging over Dak, die van alles meemaakt. Zijn eerste afgang, zijn eerste job, zijn eerste verliefdheid... Allemaal alledaagse dingen, maar vrij ludiek.

Het sterke aan het toneelstuk was dat de hoofdrol door 2 mensen vertolkt werd. 1 verteller, en 1 acteur. En dat is tenminste eens origineel!!! Ik vond het echt op een leuke manier gebracht. Ik kan me inbeelden dat er veel veel werk en tijd in gekropen moet hebben. Soms waren er ook zo van die vastvriezende beelden (ik weet niet wat de juiste terminologie is). En als je mij aan mijn stoel vastgekluisterd kunt houden, moet je toch al tamelijk goed werk geleverd hebben. Mijn lievelingsscène was dan toch wel die in de hamburgertent en ook de vechtscène op de bus was goed.

Na de voorstelling was het nog wat napraten met leerlingen en leraars enzo...De schrijver van het boek zei dat hij het Belgische bier wel goed vond. Die is dus speciaal overgevlogen uit Canada! Straf!

Ik heb echter mogen loooopen voor dood voor  mijn laatste trein en hem nog nipt gehaald. Het leek echt wel een spannende film. Ik liep over de straat en kon mijn trein zien aankomen, terwijl ik helemaal nog niet aan het station was. Echt, dan heb ik gelopen alsof mijn leven ervan afhing. Het spannendste zijn altijd de trappen. Man, ik heb toch wel eventjes mijn hart vastgehouden. En wou het wel niet lukken dat ik weer 2 ex-leraars tegenkwam op de trein! Het leek wel "Lien meets the teachers"-day. Moet ook eens kunnen zeker?

 

Meer info over het toneelstuk op

 

http://cheeseburger.sint-rembert.be/

 

 

 

 

19:41 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

*** 'k Vond het toneel ook super! Vooral die hoofdacteurs, wooooww, die deden da goe! :-O

Groetjes

Gepost door: Romina | 04-03-07

Jammer dat er bij ons geen zulke toneeltjes zijn... De trailer van Marieke van Nijmegen is wel al uit en het belooft een spetterende voorstelling te worden!

xx
Godfried

Gepost door: Godfried | 05-03-07

De commentaren zijn gesloten.