04-04-07

Kortrijk, en je "schrikt je een lijk"?

De tijd vloog voorbij, en woensdag werd er plots beslist dat ik donderdagavond eindelijk eens Ine’s kot zou gaan bezoeken. Ik had hier al een eindje over gepraat, maar het was er nog nooit van gekomen

 

Daar zat ik dan donderdagavond op de trein naar Kortrijk, een trein die ik normaal nooit neem. Er was ook nog een bijkomende “moeilijkheid”, Ine had geen gsm bij. Als we elkaar misliepen werd dat dus een ramp. Maar gelukkig was geen van beiden te laat, en doken we meteen de stad in, richting pizza hut, want ik had honger!

 

In de pizza hut bestelde ik een driegangenmenu. Dat mocht wel eens, het was immers het begin van de vakantie, en dat moest gevierd worden! En het smaakte! Een salad bar, hoofdgerecht pizza Hawaï en daarna nog een chocomousse. Mmm! Het water loopt me weeral in de mond…

 

De gespreksstof was zoals gewoonte weeral geen probleem. Als je elkaar al een eindje kent, loopt dat vanzelf, en dan zeker als je elkaar niet meer elke dag ziet, zoals vorig jaar. Wachtend op de bus was het gek doen, en zingen! We waren in een gekke bui,en zongen luidkeels mee met mijn mp3. Hopelijk klonk het wat deftig!:D Maar ahja. Het was fun!

Aangekomen op Ine’s kot, installeerden we ons.


Rond 22u stelde haaf neef voor om een filmpje te bekijken. We stemden natuurlijk in. Anderhalf uur stond ik doodsangsten uit bij het zien van een horrorfilm. Lang geleden dat ik dit soort film gezien had. De film heette “Alone in the dark”, en er was geen ondertiteling, dus moest ik goed luisteren om te volgen. Hoewel ik totaal niet goed kan volgen bij een film, is het me nog tamelijk gelukt om me te concentreren en het verhaal te begrijpen. Echt schitterend vond ik het niet, maar rotslecht kon je het ook niet noemen.

 

Rond middernacht waren we inmiddels genoeg op stang gejaagd, en had ik ineens zin om mijn benen te scheren met scheerschuim. Het was in elk geval hilarisch.


We praatten nog verder over koetjes en kalfjes… en vielen als een roos in slaap.

De volgende ochtend werden we tamelijk laat wakker. Rond 10u30 hadden we eindelijk wat zin om op te staan. We beslisten om eerst nog wat te eten en rond de middag naar Kortrijk city te vertrekken.


Ik kreeg ook telefoon van Diezie, Roeselare. Het is mogelijk dat we daar mogen optreden, maar er ligt nog geen datum vast. Ook in Torhout zullen we van de partij zijn. Spannend!
In de keuken had ik nogal een schoonmaakbui, waar ik normaalgezien geen last van heb. Maarja. Dat komt uiteindelijk toch in orde.


Rond de middag namen we weer ons favoriete busje, richting stad. Een zoektocht naar een toilet liep uit in het vragen naar informatie voor randactiviteiten voor jongeren. Zo kwamen we te weten dat Kortrijk nog tal van interessante dingen te bieden heeft. Ine zal er zeker wat van opgestoken hebben! Misschien kunnen we ooit nog de Kortrijkse opnamestudio’s gebruiken..

 

Op de terugweg sprongen we nog de C&A binnen, en met succes! Ik vond de t-shirt waar ik al een eindje van droomde! Heaven!

 

Daarna vervolgden we onze weg richting conservatoriumplein, want daar was de muziekschool gevestigd. Ze konden ons jammer genoeg niet helpen met opnamestudio’s. Ik denk dat die opnames nog een eindje weg zullen zitten, vrees ik. Jammer dat het zo op de lange baan geschoven wordt. Gelukkig konden ze Ine wel helpen met dwarsfluitlessen.


Daarna had ik weer honger (ja, ik ben niet te doen). Eerst wilden we een frituur aandoen, maar er zat te veel volk, dus keken we wat verder. Ons oog viel op een pastabar. Pasta, het is eens iets anders, dachten we, en we liepen de zaak binnen. Ik bestelde een pasta met kaassaus. In één woord: heerlijk! Het was echt lekker, en ik had echt niet het gevoel dat ik rommel aan het eten was. Fantastisch dus.


Toen hadden we net nog de tijd om een paar winkels binnen te springen, bus te nemen naar haar kot, en te wachten op de bus naar het station. De bus kwam echter niet direct af, zodat Ine haar fiets ging halen. Net op dat moment kwam natuurlijk de bus af… Ik heb maar het zekere voor het onzekere genomen en op de bus gesprongen.
Het was super super leuk. Weer een nieuwe ervaring erbij!

 

17:11 Gepost door Lien in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.