30-04-07

Geslaagd optreden!

Na wat voorbereidend werk(waarover ik later nog uitweid), zoals een uitstap naar zee (ja, als je Cheval Marin heet moet je toch wel de zee bezoeken), een generale repetitie bij mij thuis enzo, was de grote dag eindelijk aangebroken.

29 april 2007. 8:30. Ik tuimel uit mijn bedje bij mémé, en besef dat ik vanavond op de planken sta. Echte zenuwen heb ik niet, alleen wat benieuwd wat er me te wachten staat. De repetitie van gisteren verliep alleszins schitterend. Het was de eerste keer dat we in het openbaar repeteerden, aan zee dan nog. Ik had de reactie van de mensen geobserveerd en die was over het algemeen positief, dus wat kon er mislopen vanavond? Niets toch?

10:00 Ik besluit thuis wat te ontbijten en een lang deugdoend bad te nemen. Het bad doet me alleszins deugd. Een warm bad nemen vind ik altijd zo relaxerend.

Achteraf tref ik nog wat voorbereidingen voor de avond, nog wat werken aan de playlist. Ik doe er alles aan zodat ik niets zou vergeten. Het moet gewoon perfect lopen vanavond!

12:00 Met moeite eet ik wat er me voorgeschoteld word. Ergens ben ik toch wel in spanning. Maar over het algemeen voel ik me schitterend.

13:00 Ik twijfel aan mijn outfit voor vanavond. Neem ik nu dat mouwloos topje of word het dan toch die t-shirt? Minirok of jeansbroek? Uiteindelijk ga ik voor het splinternieuwe topje en de minirok. In mijn haar draag ik mijn diadeem. Ik heb het druk, er moet nog van alles gedaan worden.

15:30 Daar is Ine om alles nog eens te overlopen. We houden onze "generale repetitie" en we zijn duidelijk in vorm. We spelen alle nummers en komen aan ongeveer 45 minuten. Dit is net de tijdslimiet on stage. Alles loopt gesmeerd.

17:00 We vertrekken naar Torhout, want we hebben om 17u30 afgesproken om ons nummer met Yves in te oefenen. Na 2x het nummer gespeeld te hebben vinden we wel dat het erin zit. Gek, ik had veel meer moeilijkheden verwacht.

17:30 We doen een improvisatie op "The roof is on fire", die uiteindelijk niet in onze show komt.

18:15 Ik word gek van de zenuwen. Gelukkig zijn Hanne en Chille er om me te kalmeren. Wonderbaarlijk, die zouden pas mental coach moeten worden.

18:45 Ik oefen nog wat backstage, en krijg een laatste paniekaanval die weer door dezelfde mensen opgelost wordt.

19:20 We komen on stage. Na een korte soundcheck (die vlot verliep) bijten we de spits af met "Dirty boots". Ik voel dat ik zenuwen heb, maar kan ze nog meester. Naarmate de set vordert, hoe zelfzekerder ik op het podium sta. Een paar jongens op de eerste rij zijn al duidelijk geïnteresseerd. Maar dat contact met het publiek maakt het des te leuker. Na de eerste 3 nummers verlies ik mezelf in de muziek en vergeet ik dat ik op een podium sta. Na een halfuur volgt het nummer met Yves in gitaarbegeleiding, waarin ik mezelf helemaal geef, omdat ik me super kan concentreren op de zang. Ik zing me de longen uit het lijf. Puur genieten vond ik dat. Ik draag nog een liedje op aan Hanne, wat ze duidelijk apprecieerde.

Voor ik het goed en wel besef zijn de 45 minuten voorbij en vraagt men nog een bisnummer. Dat wordt dan maar Connection, want Geoffry had dat toch zo graag gehoord. Als ik van het podium stapdenk ik maar 1 ding: dit wil ik opnieuw en opnieuw en opnieuw doen!

Achteraf zijn Faïka en Matthijs de eersten om me te feliciteren. Met de hele bende gaan we nog wat gaan drinken. Een lichte euforie gaat door mij heen. Dit was een persoonlijke overwinning op muzikaal vlak! Ik voel me voldaan en hoop dat er nog zo'n optredens volgen.

21:56 Gepost door Lien in Muziek | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Sinds wanneer word ik vermeld in jen blog? :p

Nu ja, schone uiteenzetting. Twas ne geestige avond, vooral dat drinken kon ik appreciëren. ;)

Gepost door: Geoffry | 30-04-07

En ja, merci vo te trakteren é

Gepost door: Geoffry | 30-04-07

Tot volgende zomer op Werchter ofzo!

Gepost door: Groupie | 02-05-07

twas idd een prachtige avond
je hebt echt mooi gezongen
verwittig me zeker voor je volgend optreden

groetjes x

Gepost door: Faïka | 03-05-07

Ik riep bis en et was de moeite.
Mooi gezongen, in het begin ietsje wagel, maar vanaf je er een beetje inkwam was het echt goe.
Blijven gaan!
x

Gepost door: Chille | 04-05-07

*** Jammer dat ik er niet bij was..
zal voor een volgende keer zijn dan!
Maar zo te horen wast wel goe! :-))

Groetjes

Gepost door: Romina | 06-05-07

thwas inderdaad echt een toffe avond
achter het eerste liedje stond je al weer zelfverzekerder op het podium en dat was echt mega. De volgende keer dat je optreed ben ik er zeker weer bij

groetjes en dikke knuffel xx

Gepost door: hanne | 07-05-07

De commentaren zijn gesloten.