14-07-07

Een heerlijk dagje Werchter

Op een mooie dag kreeg ik te horen dat ik aan goedkope tickets voor Werchter kon raken. Ik twijfelde even of ik wel zou gaan, want er stond een drink op het programma voor Evelyne's verjaardag. Maar uiteindelijk hakte ik toch de knoop door. Ik moest en zou naar Werchter gaan voor een dag!

Ik had er natuurlijk ook wel mijn redens voor. Het programma van die dag was wel naar mijn zin. Vooral de headliner, Muse weet ik wel te appreciëren. Ik ben al een vijftal jaar super fan van Matt Bellamy. Die is gewoon een muzikaal genie.

Iemand vinden om me te vergezellen was ook al geen probleem. Aangezien het niet goed ging voor Ine, was Hanne al vlug kandidaat. Wij zagen het beiden echt wel zitten!

Op de trein waren we nog wat moe van het galabal die dag voordien...Overal waren er wel mensjes met rugzakken voor Werchter te bespeuren. In Leuven vonden we vlug de bussen die ons naar de camping brachten. We spraken eerst nog af om onze tickets af te halen en dan zochten we een camping uit: het werd A4.

De camping was praktisch al zo goed als volgezet met tentjes, en we zetten onze tent maar ergens op een open plek. Maar hmmm wat vreemd dat niemand daar zijn tent opzette. Ik vond het hooguit verdacht. Maar veel zin hadden we niet om erover na te denken, en we zetten maar onze tent op, chillden nog effe, en gingen toen naar de ingang.

Nu weet ik waarom ik altijd zo vroeg naar Werchter vertrok de jaren voordien. Aan de ingang was het een mierennest van mensen. Na een uur aanschuiven raakten we eindelijk binnen. Ik hoorde "Fallen leaves" van Billy Talent terwijl ik aan het aanschuiven was. Het was eventjes zoeken naar de juiste ingang, maar uiteindelijk vonden we die voor de dagtickets.

We hadden nog net genoeg tijd om ons een weg te banen naar voren voor het concert van Zornik. Ze speelden vooral nieuw materiaal (voor mij dan toch) en daarom kon ik er niet volledig van genieten. Ik kan pas echt van een concert genieten als ik bijna elk nummer kan meezingen. We vonden Koen Buysse wel grappig. Vooral omdat hij altijd op zijn hurken ging zitten. Al lachend noemden we hem een aapje.

Tijdens My chemical romance kwam Chille ons vergezellen. MCR is niet echt mijn genre, alleen hun grootste hit vind ik goed, maar daar blijft het dan ook wel bij. In een bepaald liedje smeekte de zanger om mama ofzo, en daarom vonden we hem "meelijwekkend". ;-)

Bij het begin van Marilyn Manson liepen we nog tussen de standjes van "win for life" etc. We hadden Marilyn wat onderschat, want op grote afstand kon hij onze aandacht winnen. Naar voor dus die handel! Marilyn bezit over een stevige dosis showgehalte, soms hangt hij ook wel eens het zwijn uit on stage, door zich wat te ontbloten, eigenlijk wel nog een goed performer. :-) Alleen was het nu ECHT zielig dat de boxen plots uitvielen. En dat hij bleef doorzingen... Een lachwekkend zicht. But... we respect Marilyn! He rocks! Nu zijn we beide wel fan. :-)

Nouja. Bij Björk kreeg ik wel pijn aan mijn voeten van zo lang te moeten rechtstaan. Björk is enorm origineel, haar performance was goed, haar stem was goed. Alleen jammer van mijn zere voeten. Misschien had ik er dan meer van genoten. Ook jammer dat ze haar bekendste "It's oh so quiet" niet zong. Maar "Hunter" was echt wel super live. Je kon de bas ook goed voelen tijdens haar optreden, wat pijnlijk was voor je oren.

Maar dan was het eindelijk tijd voor het hoogtepunt van de avond, namelijk Muse. Ze zetten hun optreden in met het overheerlijke "Knights of Cydonia". Het was gewoonweg zalig. Al hun beste nummers passeerden de revue.

De playlist zag er als volgt uit..

Knights of Cydonia
Hysteria
Supermassive Blackhole
Map of the Problematique
Butterflies & Hurricanes
Feeling Good
Apocalypse Please
Sunburn
Invincible
Starlight
Man of Mystery
Time Is Running Out
New Born
Unintended
Plug In Baby
Stockholm Syndrome
Take A Bow

Ook mijn wens kwam uit: Unintended en Plug in baby na elkaar. Toen Unintended speelde maakte ik mezelf de belofte: als ze hierna "Plug in baby" spelen, ga ik naar hun volgende optreden. Benieuwd of ik die belofte zal waarmaken.

Muse was gewoon onbeschrijflijk goed. De setlist was dan ook gewoonweg zalig. Zo'n optredens zou ik meer willen meemaken. Optredens waarin je echt meegesleept wordt met de muziek... Als je dat kan bereiken als band, ben je toch wel tamelijk goed bezig :-).

Maar...vonden we Chille nog midden in de nacht?

Dat kom je later wel nog te weten..

PICT8226

 

Ons tentje...

 

21:11 Gepost door Lien in Muziek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Heej Lien,
Leuk zo een dagje werchter en zeker als je het voor een goedkopere prijs kan krijgen :-).
Ik ken Muse niet echt, maar je hebt er duidelijk veel plezier beleefd bij hun optreden!
Groetjes Jana

Gepost door: Jana | 15-07-07

De commentaren zijn gesloten.