22-08-07

Quick

Op een zonnige zaterdagavond begaven een aantal bendeleden (ja bendeleden, die naam geven we elkaar al jaren) zich richting Brugge.

Het weer was allesbehalve wat je slecht kon noemen. Rijen zonnestralen streelden de Brugse straten. Onder ons hing er een gemoedelijk sfeertje.

In de quick werd er even getwijfeld aan de echtheid van onze bonnen. "Hoeveel is dat dan?" zei de ene verkoopster tegen de andere. "Dat is gratis", klonk het. Ja, ik heb bonnen gewonnen om gratis te gaan eten in de quick, dus dan moet je dat wel spenderen.


Bovenaan vonden we de meeste en de beste plaatsen. Hier konden we ongestoord insiders bovenhalen.


Na ons quickavontuur besloten we nog een te gaan drinken. We kozen een gezellig terrasje uit. Er vielen geen onaangename stiltes... :-) Het was fun! En ik kreeg weer honger. Ik had zin in macaroni met hesp en kaas. De serveerster keek me nogal vreemd aan. Ik -onwetende dat het een kindermenu was- en dat je kindermenu's niet mag bestellen als je volwassen bent, trok nogal ogen. Ik begreep er niks van. Het stond toch op de kaart? Oh nee, na even herlezen zag ik het. Het stond bij de kindermenu's! Naja. Dat wist ik dan niet.  Ik ben niet echt een type dat veel uit gaat eten, + had de kaart gewoon niet goed gelezen. Typisch ik. Dingen half horen of half lezen. Ik probeer eraan te werken, maar ja. Niet simpel. 

Crème brûlée dan maar. Maar het viel zwaar tegen. Zo'n minischaaltje. Het spectaculairste was nog dat ze het voor je neus in vuur en vlam staken. "Het dooft vanzelf", stelde de serveester me gerust. Maar smaken deed het me niet echt. Gelukkig smaakte mijn ice-tea me wel nog. De Martini die ik ervoor ophad, vond ik nogal flauw qua smaak.

Geoffry had wat moeite met zijn cocktail. Er zaten te veel blaadjes in. Smaakte het hem wel? Ik was er alleszins niet overdreven gek op.
Ook Evelyns Tequila Sunrise was niet echt mijn ding. Geef mij maar gewone tequila. Lore bestelde haar lievelingsbier, namelijk Kriek. Evelyne dronk een Cuba Libre, ook al niet mijn ding. Geef mij maar pasoa of pisang! Lekker zoet.

We moesten wel een eindje wachten totdat de juiste ober terugkwam. We moesten nog betalen, en onze trein halen!

Het werd hevig doorstappen naar het station. En nabij het station lopen voor gek. Daar stond onze super de luxe trein. Het was echt een moderne trein, dat maak je niet veel mee hier. Toch niet  met de trein die van Brugge komt. We haalden hem net op tijd.  Helaas was zat ons gezellig avondje "fastfood en terrasje doen" er dan al op. 

 

23:40 Gepost door Lien in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Het is dus duidelijk voor herhaling vatbaar :-))
Je hebt je geamuseerd en dat is het belangrijkste hé.
Groetjes

Gepost door: Jana | 23-08-07

Leuk verslagje,
je hebt je duidelijk geamuseerd !
Groetjes en maak er nog een fijne dag van

Gepost door: Fairytaleboy | 23-08-07

De commentaren zijn gesloten.