25-10-10

Mad about Matt

Oops he did it again.

Het gaat hier over Matt Bellamy, de zanger van Muse. Hij is al sinds 10 jaar mijn idool, ik was hem even uit het oog verloren maar nu is hij terug in mijn leven. Met "Resistance" scheert hij weer hoge toppen in de hitparades. Zijn hemelse klanken geven mij gewoonweg kippenvel.

Mijn liefde voor Muse begon in de tijd dat ik nog Studio Brussel cassettes tapete, lekker old school. Het tijdperk van de mp3 lag dan nog eeuwen ver weg. Mijn cassettes werden zwartgedraaid in mijn kamer/studio. Tomas de Soete & co waren mijn helden. In dat tijdperk werkte Roos Van Acker nog bij StuBru, en was de tijd van Jan Hautekiet nog niet zo ver weg.

Op welk nummer ik precies verliefd werd weet ik niet meer. Ik wist wél meteen dat deze muziek geniaal was. Er waren niet veel klasgenoten die Muse kenden in die tijd. Wanneer ik Muse opnoemde als favoriete band, waren er maar een weinig die wisten waar ik het over had. In die tijd moest deze band onderdoen voor Linkin Park en Limp Bizkit. Op zich geen slechte bands, maar met de tijd helaas toch redelijk commercieel geworden. Het mainstream publiek was bereikt.

Het sterke aan Muse is, is dat het melodisch vrij sterk is maar nét niet mainstream genoeg om als commercieel gezien te worden. Misschien wordt het nu wel commercieel aan de man gebracht, maar naar mijn mening is het toch nog altijd geen muziek die iedereen kan bereiken. Muse slaagt er altijd in om vernieuwend te klinken en een zekere power in hun songs te stoppen. Matt heeft me nog nooit teleurgesteld, dat is zeker.

Ik had al twee keer in mijn leven het genoegen hem live aan het werk te zien, maar Muse zie je nooit te veel in je leven...


23:27 Gepost door Lien in Muziek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Boeiende blogsite! Best mooie en correcte spelling ;) :p!

Keep up the good work! En stay an optimist!

Gepost door: jonathan | 27-10-10

De commentaren zijn gesloten.