08-11-10

Dancing in the dark

Het vrijgezellenbestaan leek op het eerste gezicht nogal erbarmelijk te zijn, maar algauw kon ik er de voordelen ervan ontdekken. Mijn herwonnen vrijheid liet mij toe om meer tijd met vrienden te spenderen. Niet dat ik dat niet kon in een relatie, maar het was toch anders.

Vorige zaterdag waagde ik weer eens wat pasjes op de dansvloer. Het werd een echte ladies night. Mijn vriendin was al uren op voorhand naar mij thuis gekomen om elkaar samen op te tutten. Mijn nieuwste kleedje moest immers uitgeprobeerd worden! We begaven ons eerst naar het dichtsbijzijnde frietkot, om een bodempje te leggen. Ik was blij dat ik niet gauw verdikte (lees: helemaal niet), maar verkoos toch om niet te veel vettige brol te verorberen. De oude venten in de frituur leken ons allemaal aan te gapen. Een of andere dronkaard wou per se mijn aandacht wekken. Ik besloot om er vooral niet op te reageren. De café's zaten halfvol, de normale standaard voor een zaterdagavond. Het volk in de café's was toch allesbehalve interessant. Misschien gingen we naar de verkeerde plek op het verkeerde tijdstip, ik weet het niet.

In de discotheek bleek het volk toch al wat beter mee te vallen. Overal om me heen waren er mannen met hemdjes en vrouwen met kleedjes. Er was er ene bij waar ik mijn blik toch niet van kon houden. Mijn staarmodus stond weer op "on". Ik knipperde verlegen met mijn ogen. Hij zag er niet zo heet uit als de "interessante jongen", maar had toch wel iets speciaals in zijn ogen. Mijn luchtbel werd geprikt toen ik merkte dat een meisje hem passioneel begon te kussen. Typisch, dacht ik. Hangt er ook al een vrouw aan vast zeker. Daar wou ik absoluut niet tussen komen. Noch had ik zin om de eerste stap te zetten, ze moesten mij maar rond hun vinger draaien (als ik erop inging tenminste). Uit wanhoop bestelde ik maar nog eens een cocktail om wat losser te komen. Het hielp blijkbaar en de muziek bleek ook te beteren, het podium was van mij! Ik merkte dat een paar lelijkaards dichter bij me kwamen te dansen. Oh nee, weeral aantrek van de verkeerde.

De knapperd van daarnet was dichter bij mij komen dansen. Blijkbaar had hij me opgemerkt! Nu was het tijd om mijn kans te wagen... Ik voelde hoe zijn hand naar de mijne greep. Hij bukte zijn hoofd lichtjes voorover en begon me te kussen! Het smaakte walgelijk. Ik deed mijn best om niet te kotsen. Blijkbaar was hij echt geen zo'n goede kusser. 2 seconden later besefte ik dat hij daarnet nog iemand anders vasthad, niet diezelfde van in het begin van de avond echter.. De vuile player! Ik voelde me rot en nog wanhopiger dan in het begin van de avond... 

De commentaren zijn gesloten.