20-04-11

Vienna

"You're waiting for your life to be real, you're waiting for a go". Het is een deel van de tekst van "Life in progress" van Vienna. Met dit nummer won de groep onlangs de EMU-award voor beste song. De EMU watte? EMU staat voor Exposure Music Award, een internationaal initiatief om jonge groepen meer podiumkansen en naambekendheid te bieden.

De groep werd gevormd ergens in de lente van vorig jaar. Al snel stonden ze hoog in de hitparade van de Brugse "Villa Botta-radio". Met "Life in progress" scoorden ze een kleine internetradiohit. Toen ik hun succesvolle debuut-EP voor de eerste keer beluisterde, was ik meteen verkocht. Mits de nodige reclame zouden deze mannen het nog wel eens ver kunnen brengen.

We zijn nu ongeveer 9 maanden later, en de tijd is rijp om hen nog een duwtje in de rug te geven en hun ondertussen-verworven-naambekendheid nog maar eens te bevestigen. Eind dit jaar besloot de groep om "Eenie meenie" te coveren van onze lieve vriend Justin Bieber. Het nummer werd echter in een punkrockkleedje gegoten en dat bezorgde nogal veel commotie. De controverse van het hiphopnummer dat punk wordt, de mannenstem die ingewisseld wordt door een vrouwenstem in combinatie met een goede videoclip maakten het plaatje compleet.

Nog geen maand na de première op youtube raakte de video in handen van TMF. Als nuchtere mens had ik nooit durven dromen de clip op tv zou komen. Vanaf toen is alles in een sneltreinvaart gegaan voor de mensen van Vienna. In no time stonden ze op 1 in de Dag top 5, tekenden ze hun platencontract bij SonicAngel en wonnen ze een awardje. Puur geluk? Nee hoor, ik ben er zeker van dat ze er heel hard voor hebben gewerkt.

Respect!

22:14 Gepost door Lien in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-04-11

The rich and the famous

Droomt niet iedereen van het perfecte leven terwijl we het misschien al leiden maar er zelf de tijd niet voor hebben om het te beseffen?

Ik heb er moeite mee om mezelf voor te houden dat ik het perfecte leven leid, want dat is niet zo. Ik zie telkens wel nog waar het beter kan. Neem nu eens aan dat je de mooiste jongen/meisje van de wereld in je armen hebt, hopen geld, een warme thuis, een topjob waarmee je miljoenen neerstrijkt, een uitgebreide vriendenkring, genoeg tijd om verre reisjes te maken etc. Een "droomleven".

Het is je allemaal als het ware in de schoot geworpen, maar je bent vergeten om de waarde ervan te appreciëren... Word je dan niet gulzig? Heb je dan geen zin om steeds meer te hebben hoewel je financiële situatie verre van slecht is? Op vlak van liefde: ga je dan niet vlugger uit elkaar, omdat je toch de advocaat kan betalen en je gewoon veel meer kans hebt iemand nieuw tegen te komen omdat je hopen geld en een mooi snoetje hebt?

Waarom dromen wij allemaal van "the rich and famous"? Ze leiden misschien een gevarieerd en boeiend leven, maar het niet allemaal een beetje schone schijn?

 

Het is een bedenking die ik mij maak. Ik denk dat ik kies voor de imperfectie met opwindende kantjes.

21:57 Gepost door Lien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |